Top
  >  Relatie   >  Vrouwen kunnen orgasme krijgen zonder seks

Vrouwen kunnen orgasme krijgen zonder seks
Het krijgen van een orgasme is voor veel vrouwen niet al te gemakkelijk. Toch zou het allemaal veel eenvoudiger kunnen. Want een sekscoach beweert dat vrouwen een orgasme kunnen krijgen zonder seks.

Volgens Barbara Carrellas, uit New York, kunnen vrouwen simpelweg een orgasme bereiken door hun ademhaling. De 59-jarige sekscoach beweert dat vrouwen opgewonden kunnen raken door op de vloer te gaan liggen, het doen van ademhalingsoefeningen en het aanspannen van hun spieren. Ze vindt dan ook dat mensen een orgasme niet alleen moeten zien als iets dat gebeurt als de geslachtsorganen worden gestimuleerd.

Orgasme door ademhaling

Om vrouwen naar hun hoogtepunt te brengen, vraagt Barbara Carrellas haar cursisten om op de grond te gaan liggen met hun kleding aan. Terwijl ze haar ademhaling volgen moeten de vrouwen hun heupen hen en weer bewegen. Verder kunnen ook het maken van kreungeluiden en het doen van kegeloefeningen, waarbij de bekkenbodemspier wordt aangespannen, helpen.

Tracy Clark-Flory, van de website Salon, heeft de cursus gevolgd en zegt dat inderdaad iets in haar lichaam voelde. Het was alleen geen orgasme. In plaats daarvan werd ze licht in haar hoofd door hyperventilatie.