Top
  >  Relatie   >  Waarom koppels geen zin in seks hebben


Seks wordt vaak gezien al een van de belangrijkste elementen van een goede relatie. Toch schijnt er maar heel weinig in de slaapkamer te gebeuren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat seks bij veel getrouwde stellen niet meer aan de orde van de dag is.

Maandelijks hebben koppels gemiddeld maar 5 keer seks, tot deze conclusie kwam het Benenden Healthcare Society nadat het 200 Britse stellen onderzocht. Het welzijnscentrum deed een onderzoek naar de vrijpartij van koppels en de redenen waarom zij geen zin meer hebben in seks. Directeur Lawrence Christensen vertelt aan de Daily Mail dat zij simpelweg de klik niet meer voelen. Zo bleek namelijk dat 1 op de 20 stellen niet genoeg van hun partner houdt om vaker seks te willen.

Verder is gebleken dat gemeenschap bij getrouwde koppels meer voelt als een karwei in plaats van een uiting van liefde. Volgens 1 op de 10 stellen is hun seksleven namelijk niet bestaand en 4 op de 10 gaf aan hun partner niet meer even aantrekkelijk te vinden als vroeger. Uit het onderzoek werd ook geconcludeerd dat het huwelijk het seksleven nogal verpest, de koppels gaven aan de vonk niet meer te voelen na ongeveer 1 jaar en 8 maanden getrouwd te zijn. Daarnaast zijn de grootste boosdoeners voor het verlagen van seks op de prioriteitenlijst: vermoeidheid, stress of onzekerheid over het lichaam.

Top 20 voor het vermijden van seks

  1. Te moe
  2. Te veel stress op het werk
  3. Ik voel me onaantrekkelijk
  4. Het is te warm
  5. Ik wil een boek lezen
  6. Ik heb niet genoeg zelfvertrouwen wat betreft mijn lichaam
  7. Ik heb te veel aan mijn hoofd
  8. Ik heb hoofdpijn
  9. Ik heb nek- of rugpijn
  10. Het is elke keer hetzelfde
  11. Ik geniet er niet meer van
  12. Ik ben nog vol van het eten
  13. Het is te koud
  14. Ik heb niet genoeg tijd
  15. Het verveelt me
  16. Ik wil sport kijken
  17. Film op tv kijken vind ik interessanter
  18. Het huishouden is belangrijker
  19. Aantrekkingskracht tot mijn partner is weg
  20. Ik vind dat mijn partner het niet verdient