Top
  >  Relatie   >  Wat gebeurt er als een vrouw haar man slaat?


Als er op straat een vrouw wordt geslagen, is er meestal snel iemand bij om haar te helpen. Maar wat gebeurt er als de man het slachtoffer is?

In onderstaand filmpje wordt met verborgen camera’s getest hoe mensen reageren op een vrouw die haar man beledigd en klappen geeft. Hoewel de vrouw behoorlijk tekeer gaat, loopt iedereen gewoon aan het stel voorbij. Eén vrouw maakt zelfs aanmoedigende gebaren als ze ziet wat er gebeurt.

Later legt ze voor de camera uit, dat ze dacht dat de man het verdiend had. Ook besefte ze door de vrouw dat ze zelf vaak te lief was. Ze vond het goed dat de vrouw voor zichzelf opkwam en ging er vanuit dat de man iets verkeerd gedaan had. De meeste mensen die langs liepen reageerden op die manier toen hen gevraagd werd waarom ze niet ingrepen. De reactie die mensen het vaakst gaven, was dat ze dachten dat de man was vreemdgegaan.

Een politieagent zegt in het filmpje dat hij niet ingreep omdat het om een vrouw ging. Als het andersom was geweest, had hij niet geaarzeld en was hij meteen ertussen gekomen. Vrouwen hebben toch het imago dat ze maar weinig kwaad kunnen. Uiteindelijk is er toch een groep vrouwen die wat van de meppende vrouw zegt. Als de vrouw duidelijk maakt dat ze zich er niet mee moeten bemoeien, bellen ze zelfs de politie.

Volgens de makers van het filmpje zou het niet uit moeten maken of het om een man of een vrouw gaat, iedereen die hulp nodig heeft zou dat moeten krijgen. Wat zou jij doen als je zag dat een man in elkaar geslagen wordt door een vrouw?

[pro-player width=’572′ height=’350′ type=’video’]https://www.youtube.com/watch?v=LlFAd4YdQks