Top
  >  Tourism   >  Weekendje erop uit met het gezin anno 2021

Een weekend weg geeft sinds het 2020 eigenlijk een geheel andere lading dan voor 2020. Het betekent misschien nog wel veel meer dan voorheen, omdat er eventjes op uitgaan niet zo vanzelfsprekend meer is. Zoals zoveel medelanders hebben we volgens mij de eigen omgeving plat gewandeld en hebben we elke steen ondersteboven gelegd. Dat zijn genoeg tekenen om, ondanks de beperkingen op de vakantiebestemming, er toch even op uit te gaan met het gezin.

Een andere omgeving geeft ook rust

Natuurlijk zijn vele faciliteiten op vakantieparken in Nederland, rondom particuliere vakantie huisjes dicht. Eventjes lunchen bij een lokaal gezellig tentje met een leuk terras is er niet bij, waardoor je dus zelf maar een boterhammetje smeren moet en vervolgens meeneemt. Een andere omgeving kan er juist voor zorgen dat je even uit een sleur komt. Je ziet weer wat anders en je hebt weer even een andere wandelroute! Juist nu is het goed om met het gezin goed om naar buiten te gaan. Vitamine D oppakken tijdens de zonuren en de kids die in de speeltuintjes, openbare dierentuintjes en bossen lekker kunnen ravotten. Even van huis, verlost van de muren thuis.

Nu ons verhaal

Na bijna een jaar lang thuis te hebben gezeten en elke vakantie en weekendjes weg te hebben opgeschoven, waren wij ons eigen fijne plekje voor eventjes ook wel zat. Ondanks dat we een prachtig huis hebben in een rustgevende omgeving en mooie wandelroutes. Juist nu hebben we besloten om weekendje op een vakantiepark in Nederland, op de Veluwe om precies te zijn, geboekt. Niet meer uitstellen, gewoon gaan!

Aankomst

Eenmaal aangekomen na een reisduur van een uurtje kwamen we in de ruststand. Ons huisje stond midden in het bos, vrijstaand. De boodschappen waren al keurig bezorgd en hoefden alleen even opgeruimd te worden. We hebben ervoor gekozen om de lokale economie te steunen door het avondeten te laten bezorgen en het ontbijt elke ochtend te laten bezorgen. Zelf even geen gedoe in de keuken, maar je laten ontzorgen. Toch een beetje vakantie toch?

Wat te doen?

Natuurlijk zijn veel faciliteiten gesloten, ook voor kinderen, zoals indoor speeltuinen, attractieparken en zwembaden. Maar daardoor hebben wij ons als gezin niet laten leiden. We hebben vanuit huis veel spelletjes meegenomen en op het park zelf waren voor de kinderen genoeg speelfaciliteiten in de vorm van minigolf, speeltuinen en velden. Maar overdag wilden we er wel even graag op uit. We hadden zelf de fietsen mee, zodat we eindelijk eens in een andere omgeving een mooi rondje konden doen. Kinderen kunnen prima nog in de fietszitjes. Zo zijn we door het prachtige landschap van de Veluwe gefietst, geluncht midden in de natuur bij een mooi uitzicht op het Veluwemeer en deels buiten de stadsgrenzen van Harderwijk.

Dag 2

Na een actief dagje echt weg te zijn, hebben we gekozen om even rondom het park een lekkere wandeling te maken en te kijken bij de openbare dierentuin en de speeltuin op het vakantiepark. De kinderen hebben ervan genoten en hebben elke klimboom in de buurt gezien en beklommen. Gelukkig waren er leuke take-away kraampjes waar we een warme chocolademelk en een ijsje konden nuttigen! De dag vloog eigenlijk voorbij. Rond koffietijd waren we weer terug in ons huisje en hebben we vervolgens de dag volbracht met het doen van bordspelletjes totdat de bezorger van ons eten aan de deur klopte. Na het eten hebben we de openhaard aangedaan en eventjes met z’n allen tv gekeken. De kids vielen halverwege het kijken in slaap. Een vredig plaatje!

Terug naar huis

De dagen vlogen voorbij. We hebben enorm van elkaar genoten en een andere omgeving ontdekt. Wat kan Nederland toch mooi zijn! Lekker tot rust gekomen om ook de komende weken weer met hernieuwde energie aan de slag te gaan, thuis op kantoor. Het suffe en de sleur is voor nu weer even doorbroken. Misschien kiezen we binnenkort weer eventjes voor een tijdelijke ontsnapping in de hoop dat er dan weer wat meer faciliteiten open zijn. Op naar het “normale” leven!

De zomervakantie

Normaal gesproken kiezen we altijd voor het buitenland voor onze zomervakantie, maar zijn we dit jaar gewezen op een vakantie binnen Nederland. Eigenlijk niet verkeerd, want er is gewoon nog veel te ontdekken. Waarschijnlijk kiezen we voor een mooie camping aan zee in Zeeland. Niet te ver van huis, zodat we binnen 2 á 3 uur op onze bestemming zijn. Weten jullie al wat de plannen zijn voor de zomervakantie? Wacht niet te lang, want het kan weer een gekkenhuis worden in eigen land!