Top
  >  Lifestyle   >  Morgen 100ste Vrouwendag


Ieder jaar staan vrouwen twee keer centraal, behalve Moederdag is het al 100 jaar lang op 8 maart Vrouwendag. Maar niet alleen Nederland staat stil bij deze dag van de vrouw, de Vrouwendag is namelijk internationaal.

In Nederland is de Internationale Vrouwendag niet zo populair als in andere landen, maar toch zijn er op verschillende plaatsen in het land een aantal evenementen. Zo is er morgenavond vanaf de Dam in Amsterdam een optocht met fakkels en spandoeken en zijn er door het hele land lezingen en debatten.

De Internationale Vrouwendag werd 100 jaar geleden in het leven geroepen om de arbeidsomstandigheden te verbeteren, kiesrecht voor vrouwen te krijgen en voor een achturige werkdag. Nu, een eeuw later, gaat het nog steeds om emancipatie.

Het lijkt erop dat elke plaats zijn eigen thema heeft gegeven aan de Vrouwendag. Zo is het thema in Wageningen De ondernemende vrouw: je kunt iets doen en in Maarssen gaat het om verbinden: van vroeger tot nu, internationaal, nationaal en lokaal.

Toch hebben de vrouwen het in Rusland beter getroffen, daar worden de dames overspoeld met cadeautjes en bloemen. Wij mogen maar hopen dat er een man in onze omgeving alleen al weet dat het Internationale Vrouwendag is!