Top
  >  Algemeen   >  Vrouw lijkt altijd hoogzwanger door ziekte

Vrouw lijkt altijd hoogzwanger door ziekte
Veel mama’s in spé zijn apetrots op hun buik. Voor de Britse Hayley Barley gaat dit echter niet op. De vrouw lijkt altijd hoogzwanger door een ziekte.

Hayley Barley, uit Birmingham in het Verenigd Koninkrijk, lijdt aan de ziekte van Hirschsprung. Hierdoor zwelt haar maag regelmatig op, waardoor het lijkt alsof ze hoogzwanger is. De ziekte werd bij de 24-jarige vrouw op 12-jarige leeftijd vastgesteld. Sinds 2009 is ze hiervoor al 69 keer in het ziekenhuis opgenomen.

Aankomende december ondergaat Hayley Barley een operatie waarbij een deel van haar beschadigde darm wordt verwijderd. De zwelling moet dan weg zijn, maar aan de ingreep houdt ze wel een stoma over. “Het is een grote stap, maar ik kijk ernaar uit om niet constant pijn te hebben. Sommige mensen zien mijn babybuikje als een zegening, maar tot nu toe is het een vloek,” laat ze weten aan de aan de Daily Mail.

Wanneer ben je uitgerekend?

De moeder van 4, die normaal kledingmaat 34 draagt, vindt het heel vervelend als mensen vragen wanneer ze is uitgerekend of als iemand voor haar opstaat in de bus. Toch weet ze dat mensen het goed bedoelen. “Het is aardig van ze, maar ik word er wel heel onzeker van,” aldus de vrouw.

Naast mensen op straat vergissen ook artsen zich regelmatig in de toestand van Hayley Barley. Vorig jaar december vroeg een huisarts wanneer ze was uitgerekend. Toen Hayley uitlegde dat ze niet zwanger was, voelde hij aan haar buik. Hierna was hij ervan overtuigd dat haar weeën waren begonnen.

Foto via Medavia