Top
  >  Lifestyle   >  Vrouwen horen graag dat zij afgevallen zijn


Wij vrouwen krijgen altijd graag een compliment over ons uiterlijk. Uit onderzoek is gebleken dat wij het liefst een positieve opmerking krijgen over ons gewicht. ‘Ben je afgevallen?’ is daarom ook het meest gewaardeerde compliment onder vrouwen.

Engelse Dental Care Plus Implant Centres heeft onderzoek gedaan onder 2.000 vrouwen. Ruim 43 procent blijkt zich zeer gevleid te voelen als mannen opmerken dat zij er slanker uitzien dan normaal. 4 op de 10 vrouwen horen liever dat ze een mooie glimlach hebben. Ook complimentjes zoals wat ruik je lekker, wat zit je haar leuk en wat heb je mooie ogen nemen wij in dank af. Vrouwen krijgen dan ook het liefst een leuk compliment over hun looks.

Negatieve opmerkingen

Negatieve opmerkingen kunnen vrouwen wat minder goed hebben. Uit het onderzoek kwam ook naar voren wat wij liever niet horen. Opvallend is dat de opmerking ‘ben je wat aangekomen?’ pas op nummer 4 staat. De ergste opmerking die een man kan maken, is dat wij er moe uitzien.

Maar niet alleen negatieve opmerkingen maken vrouwen soms kwaad, ook complimentjes vallen weleens verkeerd. Maar 50 procent van de vrouwen vat een positieve opmerking ook daadwerkelijk positief op. 36 procent van de vrouwen die een compliment krijgen, begrijpen het verkeerd en worden chagrijnig. Mannen moeten volgens het onderzoek dus beter nadenken voordat zij een compliment maken, anders wordt het een groot misverstand.